Sesamos Antik Paraları

Ürün ID3064
Teslimat koşulları1-4 gün
KDV Dahil
0,00
 

Açıklama


NOT: Bu sitede yayınlanan para resimleri alıntıdır. Firmamız tarafından alım ve satım kesinlikle yapılmamaktadır. Bilgi amaçlı dahi olsa bize resim göndererek bilgi istememeniz önemle rica olunur. Anlayışınız ve hoş görüşünüz için şimdiden teşekkürler. Tüm marka, model, sıfır, ikinci el define ve altın arama cihazlarını görmek için tıklayın. www.inandedektor.com

NOT: Dilerseniz bu dönemde yaşayan kralların ve bu dönemin tarihçesini sayfanın en altında yer alan bilgiden okuyabilirsiniz.

NOT: Aşağıda yer alan şehirlerin üzerine tıklayarak ilgili yerdeki paralara bakabilirsiniz.

Antik dönemlere ait tüm sikkeleri ve değerlerini görmek için tıklayın!

Paphlagonia dönemine ait tüm paraları görmek için tıklayın!

Şehirler

1 - Abonuteichos - Ionopolis
2 - Amastris
3 - Gangra - Germanikopolis
4 - Kromna
5 - Neoklaudiopolis
6 - Pimolisa
7 - Pompeiopolis
8 - Sesamos  (Şu an bu kategoridesiniz.)
9 - Sinope Bölüm 1
10 - Sinope Bölüm 2
11 - Paphlagonia Belirsiz Antik Paraları
12 - Paphlagonia Kralları Antik Paraları

       

------------------------------------------

 

İsim: Sesamos (BC 300-250) AE 15

Açıklama: M.Ö. 300-250 yılları arasında bakıldı. AE16 (3.80 g). Zeus'un ödüllü kafası sol / ΣΗ-ΣΑ, dönmüş küpe ve kolye takmış, Demeter sol sol başını soludum. gVF, yeşil patine, kalın flanş. Nadir.

Değeri: M&M Auc. 17 (10/2005), lot 742 (EUR 72 ($86)

------------------------------------------

 

İsim: Sesamos (M.Ö. 340-300) AE 16

Açıklama: AE16 (3.20 g). Zeus'un ödüllü kafası sol / ΣΗ-ΣΑ, dönmüş küpe ve kolye takmış, Demeter sol sol başını soludum. EF, koyu yeşil patine.

Değeri: CNG Triton V (1/2002), lot 414 ($475)

------------------------------------------

 

İsim: Sesamos (M.Ö. 340-300) Drachm

Açıklama: M.Ö. 340-300. AR Drachm (3.49 g). Zeus'un ödüllü başı sol / Küpe ve kolyeyi takan Demeter sol tarafı sol; A sola, ΣΗΣΑΜΗ sağa.

Değeri: CNG Triton V (1/2002), lot 1402 ($600)

------------------------------------------

İsim: Sesamos (M.Ö. 340-300) Drachm 

Açıklama: Drachm (3.50 g). Zeus'un ödüllü başı sol / Küpe ve kolyeyi takan Demeter sol tarafı sol; ΣΗΣΑΜΗ sağa, üste çapa.

Değeri: Gorny Auc. 211 (3/2013), lot 262 (EUR 1,500 ($1,953)

------------------------------------------

Krallar

- Pylaimenler (MÖ 2. yy sonu)
Deiotaros (MÖ 35 - 31)

Tarihi

Her ne kadar Paphlagonlular tarihte pek az rol oynuyor olsalar da, Anadolu'nun en eski uluslarından biriydiler ( İlyada , ii. 851-857). Hititlerin zamanında Paphlagonia, Paphlagonyalılarla tam etnik ilişkisi kesin olmayan Kashka halkının yaşadığı bölgedir. Belki de komşu ülkenin halkı, Hint-Avrupa dillerinin Anadolu şubelerinden birinin konuşmacıları olan Kappadokia ile ilişkili görünüyorlar. Dilleri Strabon'un ifadesinden ayırt edici olmuş gibi görünecek.

Papağanlılar, Kroisos (Croesus) tarafından fethedilen halklar arasında Herodotos'tan söz etmiş ve M.Ö 480'de Xerxes ordusuna önemli bir koşul göndermişlerdir. Xenophon, komşu satralara atıfta bulunmadan, kendi ülkelerinin doğası gereği, yüce dağ sıraları ve zor geçişleriyle belki de kendi prensleri tarafından yönetildiklerini söyler. Bütün bu cetveller, Pylaimenes ismini, İlyada Paphlagonyalıların lideri olarak gören bu ismin şefinden iniş talep ettiklerini gösteren bir işaret olarak karşımıza çıkmaktadır .

Daha sonraki bir dönemde Paphlagonia, Makedon krallarının kontrolü altına girdi ve Büyük İskender'in ölümünden sonra Kappadokia ve Mysia ile birlikte Eumen'lere atandı. Ancak, Pontos'un istilacı gücü tarafından emilene kadar yerel prensler tarafından yönetilmeye devam edildi. Bu hanedanın hükümdarları, Mithradates'in (M.Ö. 302-266) saltanatının başlarında Paphlagonia'nın büyük bir kısmının ustaları oldular, ancak M.Ö. 183'e kadar Pharnakların kontrolündeki Yunan şehri Sinope'yi düşürdüğü değildi. O zamandan bu yana bütün il, Mithradates VI (MÖ 65) yıllarına kadar Pontos krallığına dahil edildi.

Pompey, Paphlagonia kıyı bölgelerini, Pontos'un büyük bir bölümü ile birlikte, Roma'nın Bithynia eyaletiyle bir araya getirdi, ancak ülkenin iç kısımlarını hanedanlar tükenene ve bütün ülke Roma İmparatorluğu'na dahil olana kadar yerel prenslerin altında bıraktı. . Coğrafyacı Clatous Ptolemy, sınırları belli bir şekilde tanımlanmamış olsa da, isim hala coğrafyacılar tarafından korunmuştu. Paphlagonia, MS 5. yüzyılda ayrı bir il olarak yeniden ortaya çıktı (Hierocles, Synecdemus c. 33). 7. yüzyılda, caps ayrılmadan önce Opsikion ve Bucellarian Teması'nın bir parçası haline geldi. 820 bir kez daha ayrı bir il oluşturmak için. [ Wikipedia'dan ].



Yorumlar

Diğer Ebatlar